11. konference Management, znalosti a praxe

Umělá inteligence a smysluplné inovace v praxi

24. května 2024 Hluboká nad Vltavou

Program

Setkejte se s nejlepšími

Naše přednášející nevybíráme z řad profesionálních speakrů, ale z praxe. Jsou to úspěšní manažeři, kteří se s námi přijdou podělit o své zkušenosti, nové i praxí prověřené systémy řízení společností a diskutovat o vedení týmů nejen na úrovni ryze firemní. V rámci konference vystupují pouze čtyři přednášející. Mají tak dostatek prostoru na sdělení svého tématu i otázky publika. Konference je zakončena panelovou diskusí, které se zúčastní všichni přednášející.
Přijďte a nahlédněte do zákulisí úspěšných firem.

Program konference

coffee

08:00 – 08:30

Registrace, ranní coffee break

Michaela Krausová

08:30 – 08:40

Zahájení, proslov zastupitele města Hluboká nad Vltavou

Václav Novák

08:40 – 09:00

Václav Novák

Uvedení do tématu konference

AI jako fenomén dnešní doby

Petr Hirš

09:00 – 9:35

Petr Hirš

Jak dnes umělá inteligence pomáhá v O2 a proč si nenechat ujet „AI vlak“?

Ve své přednášce se společně podíváme na revoluční využití umělé inteligence v O2. Získáte exkluzivní pohled na změny a příležitosti generativní umělé inteligence a co bez ní ještě před rokem nebylo možné realizovat. Zaměřím se i na praktické příklady toho, jaké možnosti nabízí  AI v osobním životě každého z nás.

Petr Vetiška

09:35 – 10:10

Petr Vetiška

Mé zkušenosti s implementací AI do výrobního procesu

Vedoucí technologií, Engineering Manager ve společnosti Fränkische CZ, s.r.o. nás ve své přednášce zavede přímo do provozu úspěšné automotive společnosti v jižních Čechách a podělí se s námi o své zkušenosti s implementací AI do výrobního procesu ve svém domovském závodu v Okříškách. Zařízení Vision table, pro které se společně s vedením rozhodli, bude v květnu půl roku v ostré sérii a tak se můžeme těšit na čerstvé zkušenosti a ještě horké postřehy servírované přímo z firemní „plotny“.

coffee

10:10 – 10:40

Dopolední coffee break

Milan Pleva

10:40 – 11:15

Milan Pleva

Zvládne robot s AI nahradit zemědělce a vypěstovat sám ředkvičky?

Českobudějovický zkušený manažer se s námi podělí o vizionářský projekt Roboton, jehož misí je vytvářet revoluční technologie pro zkvalitnění každodenního života lidí v nejrůznějších oblastech lidského života.
„Náš vlajkový produkt, autonomní a precizní robotická platforma, kterou právě vyvíjíme, přináší revoluci na poli autonomního zemědělství. Díky moderním senzorům, pokročilému software a umělé inteligenci provádí robot většinu pěstebních činností sám, bez nutnosti lidské síly, bez chemie a s využitím obnovitelných zdrojů energie. Od setí, zavlažování, likvidaci plevelů až po sklizeň.“ komentuje přednášející Roboton.

coffee

11:15 – 12:25

Polední teplý a studený bufet

Tomáš Kapler

12:25 – 13:00

Tomáš Kapler

Jak využít naplno možnosti umělé inteligence?

Zkušený analytik a digital manager AI projektů nám ukáže možnosti využití umělé inteligence v různých oblastech. Podělí se s námi o své zkušenosti tak, abychom získali přehled o tom, v jakých činnostech nám může AI usnadnit život. Uvede příklady, jak nám umělá inteligence pomůže zefektivnit různorodé procesy automatizací rutinních úkolů a my se tak můžeme soustředit na naše priority, které zvládneme v kratším čase.

coffee
13:00 – 13:15
Krátká přestávka
diskuse
13:15 – 14:15
Panelová diskuse se všemi přednášejícími
Michaela Krausová
14:15 – 14:30

Pozvánka na další ročník konference 2025

Připravili jsme pro vás

O loňské konferenci řekli

Výborně zvolená témata k aktuálním byznysovým výzvám a inspirující přednášející jsou na Hluboké již dlouholetou tradici. Společně s vynikající organizací a množstvím účastníků z nejrůznějších odvětví se jedná nejen o příjemně strávený den, ale dostává se mi i podnětů k zamyšlení z jiných úhlů pohledu než z každodenní praxe.

Jiří Novotný
Managing Director ve společnosti Fränkische CZ, s.r.o.
a COO skupiny Fränkische Industrial pipes

Dobrý den, paní Krausová,
po konferenci jsem se nestihla rozloučit, tak činím alespoň dodatečně a touto formou. Děkuji za pozvání a jsem ráda, že jsem se mohla zúčastnit tohoto osvěžujícího setkání. Jak jsem už zmiňovala při našem rozhovoru, příjemně mě vytrhne z koloběhu všedních dnů a dá povzbuzení i ke změnám, které jsou potřeba. Gratuluji Vám i Vašemu týmu k desetiletému výročí, jste úžasná, že jste založila takovou hezkou tradici. Mějte se hezky, přeji hodně zdraví, štěstí a osobní pohody.

Ing. Jitka Kottova
jednatelka Hatz CZ s.r.o.

Konferencí i workshopů pořádaných firmou jazz-com se pravidelně zúčastňuji již od roku 2017. Velmi si cením profesionálního přístup a organizace konference a výběru velmi kvalitních přednášejících, kteří ve svých profesních životech dosáhli významných úspěchů a jsou schopni se o tyto své životní poznatky a cesty s účastníky konference podělit.

Ing. Michal Slaba
jednatel Wittmann Battenfeld CZ spol. s r.o.

Přednášející na konferenci

Petr Hirš

Petr Hirš

Ředitel centra pro umělou inteligenci Dataclair ve společnosti O2 Czech Republic a.s. Vystudoval v Brně VUT FIT se zaměřením na informační systémy. Po studiích se věnoval vývoji software na zakázku v sektoru bankovnictví a pojišťovnictví. Vedl oddělení pro výzkum a vývoj pražské pobočky firmy Y Soft. Zakládal kompetenční centrum pro robotizaci a automatizaci procesů ve společnosti Lidl Česká republika v.o.s. Od roku 2020 se naplno věnuje Dataclair v O2 Czech Republic a.s., které je zaměřeno na zpracování velkých dat a aplikovanou umělou inteligenci. Realizujeme projekty a vytváříme produkty pro PPF Telecom Group a komerční sektor tam, kde ostatní vidí pouze data.

Petr Vetiška

Petr Vetiška

pracuje ve společnosti Fränkische CZ, s.r.o. již 14 let. Začínal zde jako technolog výroby, přes dva roky působil v pobočkách skupiny ve Spojených státech a Mexiku. V současné době se věnuje oblasti engineeringu, zabývá se zejména vývojem inspekčních zařízení za využití robotů a kamer s funkcemi edge leanrning a deep learning, přičemž hlavním cílem je včasná detekce případných vad ve výrobě.

Milan Pleva

Milan Pleva

Projektový a marketingový manažer Roboton
V životě se řídí heslem: “Je lepší dělat správnou věc špatně než dělat špatnou věc správně.” Je táta, snílek, marketér, projekťák, analytik, statistik, kreativec a milovník technologií a audiovize. Jeho pracovní náplní je aktuálně projektové a marketingové směřování značky Roboton v holdingu BUDEX, dříve jako marketér posouval vpřed značky GoMobil, GoSMS, Reago CRM aj. Ve svém volném čase spoluprovozuje Letní kino Háječek a Biograf Kotva, je ředitelem Filmového festivalu ČERNÁ VĚŽ a marketérem na volné noze.
Značka Roboton je tvořena pod hlavičkou holdingu BUDEX, primárně v dceřiné společnosti TERMS a.s., s přispěním dalších partnerů – ZooControl, ARGO22, ČVUT, FZT JU v ČB.

Tomáš Kapler

Tomáš Kapler

získal po studiích první zkušenosti v oblasti moderních technologií jako správce počítačové sítě a později jako specialista na bezdrátové sítě, přičemž školil české a slovenské IT a Telco firmy v zavádění Wi-Fi. Dalším krokem byla pozice analytika a digital managera v několika velkých českých i mezinárodních společnostech a ještě dnes tuto pozici zastává u nejznámějšího světového výrobce 3D tiskáren, české firmy Prusa Research. Od roku 2012 se intenzivně věnuje AI a v současnosti pomáhá firmám při strategické změně uvažování a nasazení AI. Vedle dalších aktivit je konzultantem a lektorem vzdělávací kanceláře Evropské vesmírné agentury a participuje na akcích Maker Faire zaměřených na podporu šikovných lidí.

Čestní hosté konference

Václav Novák

Spoluzakladatel a senior managing partner M.L. Moran

Josef Blecha

Předseda dozorčí rady Holding KPŽ

Tomáš Jirsa

Senátor a starosta města Hluboká nad Vltavou

Stanislav Martinec

Jednatel a majitel firmy KOMA MODULAR s.r.o.

Místo konání konference

PARKHOTEL

Masarykova 602, 373 41 Hluboká nad Vltavou, Česko

Parkhotel

Hluboká

Cena vstupenky

Přihláška na konferenci



    Workshop

    Umělá inteligence a smysluplné inovace v praxi

    Efektivní nasazení a využití AI ve firmách

    Termín a místo konání: 23. května od 15:00 – 17:00 Parkhotel v Hluboké nad Vltavou

    Cena: 2 500 CZK bez DPH

    Obsah:

    • Co je AI (umělá inteligence) a jak funguje?
    • Jaké konkrétní problémy nebo procesy v konkrétní firmě by AI mohla zlepšit?
    • Jak AI systematicky nasadit a používat?
    • Jaká jsou rizika nasazení AI a jak je ošetřit?
    • Jaké jsou trendy ve využití AI, na co se musíme připravit?

    Cíl:

    • prozkoumat potenciál umělé inteligence pro firemní inovace a efektivitu
    • pochopit nutnost digitalizace pro aplikaci AI a generativní AI
    • diskutovat konkrétní případy využití a příležitosti pro aplikaci AI ve výrobě, údržbě a servisu
    • identifikovat nejčastější výzvy a rizika při implementaci AI a způsoby jejich řešení
    • posoudit aktuální a budoucí trendy ve využití AI a připravit se na budoucí vývoj

    „Přijďte se dozvědět se a ujasnit si, jak může generativní AI sloužit ve vaší firmě.“

    Jakub Szlaur

    Jakub Szlaur

    je spoluzakladatelem, jednatelem, CEO  a hlavním vývojářem technologického start-upu Edima Solutions. Jeho odbornost pokrývá široké spektrum témat, od řídících systémů a průmyslových komunikačních protokolů až po datovou analýzu, programování a aplikace AI. Jako zkušený softwarový inženýr se angažoval v řadě významných projektů, včetně spolupráce s firmou FESTO Didactic na vývoji softwarových a hardwarových produktů a implementaci technologií strojového učení.

    • 5 let programování průmyslových řídících systémů
    • 3 roky programování monitorovacích systémů výroby a AI systémů
    • 1 rok vývoje generativních AI
    Miroslav Marek

    Miroslav Marek

    je spoluzakladatelem, jednatelem a obchodníkem a CSO technologického start-upu Edima Solutions.

    S více než 25letými zkušenostmi v oblasti implementace štíhlých výrobních systémů a týmové spolupráce působil v předních světových firmách jako Siemens, Continental nebo DURA, kde se věnoval technickým a manažerským pozicím. Aktuálně nabízí své služby jako konzultant pro strategické řízení, inovace a udržitelný rozvoj firem. Jako projektový manažer se zaměřuje na metodiky agilního řízení a řídí projekty v oblasti digitalizace a inovací.

    • 25 let praxe průmyslového inženýra
    • 20 let manažerské praxe (výroba, PI, top management)
    • 13 let praxe konzultanta, mentora a kouče pro majitele a manažery firem

    Přihláška na workshop

    Umělá inteligence a smysluplné inovace v praxi

      Partneři konference

      Hlavní partner

      Hluboká nad Vltavou
      O2-dataclair
      Schwan comsmetics
      Wittmann Battenfeld
      EGE
      Jochman reality
      Trox
      fraenkische

      Partneři

      jihočeská hospodářská komora
      Dolák
      jihotrans
      Leifheit
      Kulturní společnost Alta